У штабі Зеленського заявляють, що він не зобов’язаний декларувати віллу в Італії

У штабі Зеленського заявляють, що він не зобов’язаний декларувати віллу в Італії

Укрінформ
У штабі кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського заявляють, що він не зобов’язаний декларувати віллу в Італії, власником якої є його компанія.
Про це йдеться у заяві штабу Зеленського у Facebook.

Зокрема, у штабі заявили про “безпідставність звинувачень”, зазначаючи, що закон про запобігання корупції передбачає, що інформацію про бенефіціарну власність вказують лише ті суб'єкти декларування, які займають відповідальні та особливо відповідальні посади, а також суб’єкти декларування, які обіймають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.

“Враховуючи те, що Володимир Зеленський не обіймає жодної із посад на державній службі, він не мав і не має обов'язку декларувати нерухомість, власником якої є компанія, заснована Володимиром. Натомість, вказана компанія була задекларована у декларації Володимира у повній відповідності до чинного законодавства”, - йдеться в заяві.

У штабі також спростовують, що ця вілла нараховує 15 кімнат. “Твердження авторів фейку про "п’ятнадцятикімнатність вілли" – це лише додаткове підтвердження цинічного наклепу. Могли б вже і 150 кімнат написати, для більш "сенсаційних" заголовків”, - зазначається в заяві.

Як повідомлялося, раніше Слідство.Інфо. поінформувало, що Зеленський має 15-кімнатну віллу на узбережжі італійського курорту Форте-дей-Мармі, де відпочивають російські олігархи. Однак згадки про віллу в декларації Зеленського немає.

Читайте також: Зеленський "забув" вказати у декларації віллу в Італії — ЗМІ

Згідно з документами, отриманими Слідством.Інфо, у 2017 році італійська фірма San Tommaso S.R.L., задекларована Зеленським, придбала 15-кімнатний будинок у тосканському містечку Форте-дей-Мармі. За нього італійська фірма заплатила 3,8 мільйона євро. Будинок розташований усього за 600 метрів від моря.

"Сьогодні ж Форте-дей-Мармі відомий в Італії як місце, де хазяйнують росіяни. Десять років тому, коли серед російських багатіїв з’явилася мода купувати нерухомість у цьому містечку, російські медіа називали його "московською провінцією", де мільярдер Олег Дерипаска наймає вчителем тенісу для своїх дітей світового чемпіона Євгена Кафельникова. Де регулярно швартується яхта власника "Челсі", російського мільярдера Романа Абрамовича. Де їздять Rolls Royce та Bentley з російськими номерами”, - зазначається у публікації.

За даними видання, у Форте-дей-Мармі також має віллу колишній італійський прем’єр Сільвіо Берлусконі, він нібито живе по сусідству з Романом Абрамовичем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-