GQR: Порошенко випереджає Тимошенко на 4%, лідирує Зеленський

GQR: Порошенко випереджає Тимошенко на 4%, лідирує Зеленський

Опитування
Укрінформ
За шоумена Володимира Зеленського на виборах Президента України готові віддати голоси 27% виборців, а Петро Порошенко випереджає Юлію Тимошенко на 4%.

Про це свідчать результати опитування міжнародної компанії Greenberg Quinlan Rosner і української InfoSapiens, повідомляє "Новое время".

Так, чинний глава держави Порошенко набирає 19%, лідер партії "Батьківщина" Тимошенко - 15%.

Також, згідно з даними опитування, лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - набирає 11%, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко - 10%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 4%. Рівень підтримки решти кандидатів - менше ніж 4%.

Опитування проведене 16-25 березня. Польовий етап дослідження (інтерв'ю з репрезентативною вибіркою з 1075 респондентів) провела компанія InfoSapiens, а GQR провела опрацювання та аналіз даних відповідно до своєї методології.

Для опрацювання даних опитування GQR застосувала власну методологію визначення частки респондентів, які мають намір голосувати, та аналізу їх виборчих переваг. Частиною цієї методології є визначення імовірних виборчих переваг людей, які ще не визначилися зі своїм вибором, але збираються голосувати.

Читайте також: Сюмар вважає, що високий рейтинг Зеленського - за гарну акторську гру

Статистична похибка вибірки становить: +/- 4% для результатів серед респондентів, які мають намір голосувати.

Greenberg Quinlan Rosner (GQR) - міжнародна компанія з головним офісом у Вашингтоні, яка займається дослідженнями громадської думки і стратегічним консультуванням у виборчих кампаніях. Компанія працювала на виборах в майже 100 країнах. У нашому регіоні, серед іншого, вона консультувала уряд Мікулаша Дзурінди у Словаччині, президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і його партію на їх переможних виборах у 2008 і 2010 роках, а також партію Віктора Ющенка "Наша Україна" на парламентських виборах 2007 року.

Чергові вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-