Хто і як охоронятиме об’єкти, де пройдуть вибори

Хто і як охоронятиме об’єкти, де пройдуть вибори

Інфографіка
Укрінформ
Під час перевірки об’єктів, де будуть проводитися вибори, виявлено майже 270 тисяч порушень.

Про це повідомив очільник ДСНС Микола Чечоткін, інформує прес-служба МВС.

"Виявлено 269 546 порушень, із яких більшу частину вже усунено", - йдеться у повідомленні.

Чечоткін зазначив, що притягнуто до адмінвідповідальності 17 тисяч 880 посадових осіб, і з ініціативи ДСНС 15 виборчих дільниць перенесено з об’єктів, експлуатація яких забороняється.

Глава ДСНС додав, що для забезпечення пожежної безпеки у період виборів буде залучено понад 39 тисяч чоловік особового складу і 2370 одиниць техніки.

"Для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та проведення екстреної медичної евакуації чергуватимуть 10 екіпажів повітряних служб ДСНС України", - сказав Чечоткін.

Читайте також: Поліція взяла всі 199 виборчкомів під цілодобову охорону

Він додав, що для реагування на випадки виявлення вибухонебезпечних предметів у період виборів у готовності перебуватимуть 370 чоловік особового складу та 135 одиниць техніки.

Водночас, за словами командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, на час виборів передбачається забезпечити резерви НГУ у 22 обласних центрах, у місті Києві, у 86 населених пунктах обласного та районного підпорядкування. Також, у 8 населених пунктах, розташованих у районі проведення операції Об’єднаних сил. Додатково буде залучено 105 машин автопатрулів військовослужбовців.

Також перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк повідомив, що наразі здійснюється посилений контроль і координація дій компетентних органів на каналах міжнародного сполучення.

«На сьогодні оформлено уже 392 іноземних спостерігачів та 86 представників ЗМІ. Загалом, за списком зареєстровано вже 1908 спостерігачів та акредитовано 333 представники іноземних ЗМІ. Найбільший наплив очікується з 3 дні до виборів», - сказав Серватюк.

Як повідомлялося, вибори Президента України відбудуться 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-