Глава ЦВК розповіла про обставини, які можуть

Глава ЦВК розповіла про обставини, які можуть "збити" роботу комісій на виборах президента

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук не виключає затримок у підрахунку голосів за результатами голосування на виборах Президента України 31 березня.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в понеділок, 25 березня.

"Безперечно, можуть виникнути затримки, тому що, якщо буде встановлено факт правопорушення, що вимагає здійснення певних процесуальних дій, ми навіть це обговорювали з правоохоронними органами - щодо там доступу до виборчої документації, таке - воно може призупинити роботу комісії", - сказала вона.

Крім того, Сліпачук зазначила, що затримки можливі також через "простий людський фактор" або в разі силового протистояння.

"Дуже простий людський фактор, який може зіграти певну роль, так. Знову ж таки, якщо буде розіграно якийсь такий силовий сценарій, це може збити роботу комісії", - підкреслила вона.

При цьому Сліпачук акцентувала, що офіційні спостерігачі повинні "не зволікати" з фіксуванням порушень й викликати, при необхідності, представників правоохоронних органів.

Глава ЦВК також зазначила, що складнощів у роботі виборчих комісій додає кількість кандидатів у президенти - 39: "Навіть розкладати ці бюлетені відповідно зі всіма отриманими голосами".

Читайте також: На виборах Президента зареєстрували 2020 міжнародних спостерігачів

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - всього було зареєстровано 44 кандидата. Пізніше п'ять кандидатів відмовилися балотуватися.

Станом на 25 березня ЦВК зареєструвала 2020 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-