Українці можуть оскаржити в суді бездіяльність Держреєстру виборців

Українці можуть оскаржити в суді бездіяльність Держреєстру виборців

Укрінформ
Бездіяльність відділів ведення Державного реєстру виборців можна оскаржити в суді в порядку адміністративного судочинства.

На цьому наголосив начальник Головного територіального управління юстиції міста Києва Станіслав Куценко під час правової зустрічі «Правильний вибір», що відбулась в Укрінформі у межах кампанії «Я маю право голосу».

“Якщо ви стикаєтеся з бездіяльністю органу, який веде Державний реєстр виборців, то дії можна оскаржувати, зокрема в адміністративному суді”, - сказав Куценко.

Він нагадав, що кожен українець до 25 березня має право звернутися до відділів ведення Державного реєстру виборців, аби тимчасово змінити місце голосування.

“Для цього треба зробити прості кроки, зокрема заповнити відповідну заяву, яка є в розпорядженні органу, який веде реєстр (окрім того її можна знайти в мережі Інтернет, вона є у доступі), і на підставі цієї заяви потім отримати не менш важливий документ — посвідчення, яке надає право тимчасового голосування в іншому місці та є підставою для того, щоб реалізувати своє виборче право”, - пояснив начальник ГТУЮ Києва.

Читайте також: У ЦВК пояснили, навіщо замовили бюлетені одразу і на другий тур

У цьому зв'язку він наголосив, що громадянам необхідно перевірити, чи включено їх у списки виборців - вони будуть у виборчих комісіях з 23 березня. "Але до цього в нас є час перевірити себе онлайн у Державному реєстрі виборців”, - додав Куценко.

За його словами, тим, хто змінює місце голосування, у разі проведення другого туру виборів процедуру зміни місця голосування треба буде пройти знову.

Як повідомлялося, вибори Президента відбудуться 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-