Поліція з початку передвиборчої кампанії відкрила 181 справу

Поліція з початку передвиборчої кампанії відкрила 181 справу

Укрінформ
З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 181 кримінальне провадження.

Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції України.

"Усього з початку виборчого процесу територіальні органи Нацполіції зареєстрували 3364 заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом. Найбільше таких повідомлень зареєстровано по місту Києву, Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій, Київській та Одеській областях. За вказаними фактами розпочато 181 кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з цих кримінальних проваджень 78 справ пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 103 – з проведенням передвиборної кампанії.

При цьому, 25 особам уже повідомлено про підозру за 15 справами. Також складено 582 адмінпротоколи, за 505 фактами проводиться перевірка.

За даними поліції, минулої доби надійшло 59 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом, по 5 повідомленнях відомості внесено до ЄРДР.

Читайте також: За виборами спостерігатиме рекордна кількість організацій

Зокрема, на електронну пошту ВГО “Громадська мережа “Опора” надійшла інформація, що від імені організації в різних регіонах України під приводом соцопитування громадянам телефонують невідомі, які ставлять виборцям провокаційні питання щодо виборчого процесу, а також погрожують кримінальною відповідальністю у разі підтримки окремих кандидатів на пост Президента. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.157 КК України (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

Крім того, до Нацполіції надійшло повідомлення, що невстановлені особи на території Сумської, Луганської та Запорізької областей, видаючи себе за представників кандидата у президенти, здійснюють підкуп виборців. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.160 КК України (підкуп виборця, учасника референдуму).

"Ще три кримінальні провадження за підкуп виборців слідчі поліції відкрили у Харкові, Чернігові та Чернігівській області", - додали у поліції.

Наголошується, що за минулу добу поліцейські склали 13 адмінпротоколів за вчинення правопорушень, пов’язаних із виборчим процесом - в Одеській, Волинській, Хмельницькій областях та Києві.

Як повідомляв Укрінформ, З1 березня в Україні відбудуться вибори Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-