З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 175 справ

З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 175 справ

Укрінформ
З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 175 кримінальних проваджень.

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За вчорашній день до нас поступило 45 заяв стосовно виборчої кампанії, а якщо говорити загалом, то на сьогоднішній день ми маємо зафіксованих 3305 заяв. Із них найбільше — це у Києві, 413, Січеславській області — 329, і в Донецькій — 205. Якщо говорити про кримінальні провадження, то загалом за вказаними фактами сьогодні розпочато 175 кримінальних проваджень”, - сказав Стойко.

За його словами, у 14 кримінальних провадженнях 24 особам повідомлено про підозру, а за 3 провадженнями матеріали направлені на розгляд до суду.

Стойко уточнив, що за 595 фактами наразі проводяться перевірки, складено 569 адмінпротоколів, і за результатами розгляду було прийнято рішення щодо 103 протоколів. За 77 протоколами виписано штрафів на суму у 11747 грн.

“Здебільшого зазначені факти пов'язані, в першу чергу, із незаконною агітацією, це 1860, підкупом виборців — 449, хуліганством — 246, та пошкодженням майна — 887”, - уточнив радник міністра.

Читайте також: Гройсман радить у разі порушення прав іти до центрів правової допомоги

Також Стойко поінформував, що наразі потрібні додаткові сили у 4 областях — Житомирській, Тернопільській, Черкаській і Чернівецькій, і що додаткові сили будуть туди направлені найближчим часом.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко зазначив, що з усіх відкритих кримінальних проваджень більше 50 справ — щодо хуліганства під час виборчого процесу, близько 55 справ - за підкуп виборців.

Як повідомляв Укрінформ, З1 березня в Україні відбудуться вибори Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-