Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Київ завжди обирав свободу і демократію

Київ завжди обирав свободу і демократію

Укрінформ
Київ. Сонце. Чудовий весняний день і чудовий настрій.

Машина зупинилася на Майдані і я помчала наверх, до Михайлівського. Через тисячі людей — різного віку, з дітьми, колишніх військових, інтелігенції. Усміхнених і відкритих, дуже доброзичливих. Жодного — в балаклаві, натягнутій на очі кенгурушці чи з пов‘язаною хусткою на півобличчя. Нам не треба ховатися — ми відкрито відстоюємо свій вибір на ЄС і НАТО. Без агресії, провокацій і істерик. По-європейськи.

Багато з тих, хто прийшов сьогодні на Михайлівську — відстоювали демократію 2004 і 2014. 

І сьогодні вони відстоюють принципи і цінності — Україна має рухатися в бік ЄС і НАТО, впроваджувати стандарти альянсу в країні. Реалізм, самодостатність, готовність брати на себе відповідальність — ось що вирізняє україноботів від зрадофілів. 

Говорити з інтелектуальною київською публікою — непросто. Київ потребує чесної розмови. 

Я пишаюся, що в команді Порошенка є лідери Меджлісу і цвіт творчої інтелігенції, військові і ІТ-шники, інтелектуали і середній клас, люди, які творять Україну. Мені комфортно з ними, бо ми однодумці. 

Мітинг на Михайлівській площі у Києві на підтримку Петра Порошенка / FB Ірина Геращенко

В своїй промові я нагадала, що саме Київ багато в чому визначав вибір і долю України в 91, 2004, 2013-2014. Київ ніколи не голосував за ковбасу. Київ зажди обирав свободу і демократію.

Я подякувала Києву й за мудрість в 2017, коли групка шатунів блукали заблокованою ними центральною вулицею столиці і волала "Київ вставай!". Київ не піднімається на воплі авантюристів і провокаторів, Київ встає тільки на захист цінностей і України.

На Михайлівській площі було багато військових. Наша Армія ненавидить ворога, й це зрозуміле сильне почуття. Наша Армія зневажає дезертирів. А чим політичні дезертири, ті, що в розпал Майдану поїхали відпочивати, або ті, що найскладніші 5 років просиділи в політичних кущах, тільки критикуючи, відрізняються від військових дезертирів, які в кущах пересиділи бій і зрадили побратимів і присягу.

Я звернулася до всіх присутніх — не підтримувати політичних дезертирів, які тільки істерять і критикують, при цьому не можуть сказати жодного слова, а що ж для країни зробили вони.

Й так, наша команда помилялася. Були серйозні кадрові прорахунки, іноді реформи йшли не так швидко, як того вимагала країна. Але ми точно працювали, а не лише балаболили. Й ми єдина команда, якій вистачає мужності визнавати помилки, чесно про них говорити і працювати над виправленням. Хто ще вибачився хоч за одну свою помилку? 

Я — українобот. Як і більшість киян. Які завжди обирають принципи, свободу, демократію, яким не потрібна прислуга і слуга, міфічні канцлери і самоназвані імператори чи палачі, які обіцяють суди Лінча. Але ми підтримаємо лідера, який зможе виокреслити високі цілі. Для мене це — членство в ЄС і НАТО, зміна всіх стандартів життя українців до стандартів ЄС і НАТО. Й над цим я готова працювати і це я готова підтримувати.

Дякую всім україноботам за прекрасний день.

За два тижні — ми обираємо Президента і Верховного Головнокомандуючого. Наш вибір — україноботів — очевидний) :

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-