Близько 47 тисяч військових голосуватимуть на спецдільницях Донбасу

Близько 47 тисяч військових голосуватимуть на спецдільницях Донбасу

Укрінформ
У голосуванні на спеціальних дільницях на території військових частин (формувань) на Донбасі візьмуть участь близько 47 тисяч військовослужбовців.

Про це поінформував член Центральної виборчої комісії Михайло Вербенський під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Орієнтована кількість осіб, які візьмуть голосування на цих дільницях - 47 тисяч. Це ті військовослужбовці, які виконують завдання по захисту нашої Батьківщини від агресії в Донецькій і Луганській областях”, - сказав Вербенський.

Він уточнив, що відповідно до закону ДВК спеціальних дільниць на території військових частин (формувань) на Донбасі та Львівщині складатимуться з військовослужбовців, і голосуватимуть на них виключно військові.

Відповідаючи на запитання щодо присутності на цих дільницях офіційних спостерігачів, представників ЗМІ чи інших осіб, які хочуть спостерігати за виборчим процесом, член ЦВК наголосив, що “25 травня минулого року командувачем Об’єднаних сил було видано наказ, яким регламентовано доступ до зони проведення ООС”, і витяг з цього наказу буде розміщено на сайті ЦВК.

Читайте також: ЦВК утворила новий окружком у Тернополі, попередній склад якої розпустили

Вербенський уточнив, що спецдільниці “створюються тільки в зоні проведення ООС, саме там, де військові частини розташовані поза межами населених пунктів, де військові виконують спеціальні бойові завдання, тому вони не можуть за місцем свого проживання ... проголосувати”.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія 14 березня утворила 80 спеціальних виборчих дільниць на території військових частин (формувань) у межах Донецької, Луганської та Львівської областей на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-