З початку виборів до поліції Київщини надійшло майже 160 повідомлень щодо порушень

З початку виборів до поліції Київщини надійшло майже 160 повідомлень щодо порушень

Укрінформ
На Київщині з початку передвиборчої кампанії загалом до поліції надійшло 157 повідомлень.

Про це повідомляє поліція Київщини у Facebook.

“Загалом, з початку передвиборчої кампанії до поліції Київщини надійшло 157 повідомлень. Складено 22 адміністративних протоколи за ст. ст. 152, 173, 183 за ч. 2 ст. 212-13 та за ч.2 ст. 212-14 Кодексу України про адміністративне правопорушення, матеріали яких направлено до суду для прийняття рішення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила хакерів, які готували кібератаки на вибори

Триває досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях, відкритих за фактом порушення виборчого права.

Упродовж минулої доби до поліції Київщини надійшло 7 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Одне з них стосувалось незаконного розміщення агітації у смт. Коцюбинське.

Так, протиправну діяльність працівника будинку культури у смт. Коцюбинське виявили працівники Ірпінського відділу поліції під час моніторингу Інтернет-ресурсів.

Читайте також: ЦВК зареєструвала вже майже 700 міжнародних спостерігачів

На місці події працівники Ірпінського відділу поліції ГУНП в Київській області задокументували порушення чинного законодавства. Встановлено, що співробітник будинку культури дійсно розмістив намети з логотипом та агітпродукцію у заборонених законом місцях, чим порушив Закон України «Про вибори Президента України». Поліцейські оглянули і, в якості речового доказу, вилучили агітпродукцію.

Відносно 32-річного чоловіка складено адмінпротокол за ч. 2 ст. 212-14 КУпАП. Адмінматеріал буде направлений до суду для прийняття рішення.

Ще 4 факти про можливий підкуп виборців, що надійшли за минулу добу, під час перевірки працівниками поліції не знайшли свого підтвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-