Група

Група "Першого грудня" пояснила, чому голосуватиме за Порошенка

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко здатен гарантувати безпеку України в той час, як деякі з кандидатів, що йдуть на президентські вибори, можуть повернути нас під вплив Росії.

На цьому наголосив учасник Ініціативної групи “Першого грудня”, керівник конгресу національних громад України Йосип Зісельс на прес-конференції в Укрінформі, де відомі інтелектуали заявили про підтримку на виборах Петра Порошенка.

“Дуже важливо, щоб ви відчули нашу тривогу за долю нашої країни, за її безпеку... Для нас безпека країни — це найважливіше, що є сьогодні і що буде на роки вперед. Ми дуже не хочемо, щоб наш народ повернули в авторитарне минуле”, - сказав він.

Водночас Зісельс зазначив, що в Україні ми можемо критикувати владу, можемо з нею сперечатися, в той час, як у країні, що знаходиться на сході від нас, такий діалог неможливий.

“Двічі після Революції Гідності ми зустрічалися з Президентом України Петром Порошенком — і це була дуже гостра і місцями не дуже приємна розмова, бо ми критикували за ті негаразди, які бачимо і які були зосереджені саме на верхівці нашої влади. Він реагував — не завжди адекватно, інколи також гостро. Але з ним можна розмовляти. Тому це один із чинників, який примушує нас, тих, хто підписався, заявити, що ми проголосуємо за Президента Порошенка. І в першому турі, і, якщо буде потрібно, і в другому”, - підкреслив Зісельс.

При цьому він констатував, що в суспільстві, у ЗМІ є “подвійна бухгалтерія”, коли дії влади розглядаються ніби крізь телескоп.

“Коли йдеться про негаразди, про недоліки, все перебільшується. Коли йдеться про здобутки, телескоп повертається іншим боком, і все виглядає дуже мізерним. Це навмисна кампанія з дискредитації Петра Порошенка”, - зазначив громадський діяч.

Він також наголосив, що, відповідно до соціологічних досліджень, майже половина виборців України готові проголосувати за популістів. І більшість кандидатів приймають на себе такі ролі популістські, бо люди очікують таких гасел.

“Соціологічні дослідження показують, що обов’язково буде другий тур, тому треба готуватися і до другого туру також. Ми наполягаємо на відкритості і на необхідності дебатів перед другим туром, щоб люди розуміли, кого обирають. Щоб популістські гасла не пройшли. Бо якщо ми збережемо країну, будемо і надалі мати можливість вирішувати багато питань всередині неї. Якщо програємо цю битву - не зможемо. І ми змушені сказати, що ця небезпека дуже велика. І зараз через вибори, через деяких кандидатів буде спроба реваншу, повернення нас у наше минуле, до Росії”, - застеріг Зісельс.

Читайте також: Група “Першого грудня” закликає голосувати за Порошенка

При цьому він висловив упевненість, що повернути Україну в імперію, яка створюється на сході від неї, не вдасться.

“Це найголовніше для нас, і ми повинні все зробити для того, щоб зберегти країну і той курс, яким вона - хай поволі, хай суперечливо, - але все-таки рухається. І тому ми, дев’ять людей, які підписали це звернення, проголосуємо за Петра Порошенка. Бо ми не бачимо альтернативи в головному питанні — хто вирішить питання безпеки нашої країни”, - підкреслив учасник Ініціативи.

Як зазначалося, звернення Ініціативної групи “Першого грудня” підписали В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-