СБУ спростовує звинувачення Гриценка у “зриві” зустрічі з виборцями

СБУ спростовує звинувачення Гриценка у “зриві” зустрічі з виборцями

Укрінформ
Повідомлення кандидата у Президенти Анатолія Гриценка щодо начебто цілеспрямованого перешкоджання проведенню його зустрічі з виборцями у Маріуполі 13 березня не відповідає дійсності.

Про це заявляє Антитерористичний центр при СБУ у Facebook.

“По-перше, рівень терористичної загрози «Червоний» у регіоні діє на постійній основі із 2016 року. По-друге, план проведення командно-штабних та тактико-спеціальних навчань, де також передбачені антитерористичні навчання і в Маріуполі, був затверджений керівником АТЦ при СБ України за погодженням з командувачем ООС ще у грудні 2018 року”, - пояснюється у повідомленні В Антитерористичному центрі СБУ нагадали Гриценку, що навчання за подібним сценарієм проводилися у Конотопі Сумської області наприкінці лютого цього року. Та висловили здивування позицією політика, бо “колишній міністр оборони та претендент на посаду Верховного Головнокомандуючого мав би розуміти важливість таких заходів для національної безпеки. Тим більше, що проведення навчань не потребували скасування його зустрічі з виборцями”, - підкреслюється у повідомленні. І нарешті, порядок прийняття рішення та власне проведення самих навчань жорстко регламентовано нормативними актами залучених до них суб’єктів боротьби з тероризмом і не потребує жодних додаткових узгоджень.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат на посаду Президента Анатолій Гриценко 12 березня заявив, що вимагає відставки голови СБУ Василя Грицака у зв’язку з впровадженням у Маріуполі 13-14 березня найвищого рівня терористичної загрози - “червоного”. За його словами, він був вимушений скасувати заплановану на 13-те березня зустріч з виборцями в Маріуполі, нібито, саме через те, що СБУ оголосила у місті “червоний” рівень терористичної загрози і запровадила “відповідні обмеження”

Читайте також: Гриценко вимагає відставки голови СБУ

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до вимог пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 92,у Донецькій та Луганській областях, АР Крим встановлено рівень терористичної загрози "ЧЕРВОНИЙ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-