"Народний фронт" закликає кандидатів у президенти знизити градус протистояння

Укрінформ
Партія "Народний фронт" закликає кандидатів у президенти знизити градус протистояння перед виборами і застерігає, що протистояння вигідні ворогу України.

Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З кожним наступним днем виборча кампанія починає нагадувати війну на знищення. Таке враження, що кандидати в президенти живуть за принципом "після виборів - хоч потоп". Закликаємо вас: схаменіться, знизьте градус протистояння, збагніть нарешті, що виборча кампанія - це час дискусій, а не ядерних бомбардувань. Тим більше, коли на сході маємо реального спільного ворога, який тільки й чекає, щоб ми пересварилися тут між собою і стали слабшими. Шановні учасники виборів, якщо ви всі майбутні президенти, то маєте передусім дбати про збереження держави", - сказав Бурбак.

У цьому контексті він пригадав події 9 березня в Черкасах, коли кілька сотень націоналістів намагалися прорватися до президента, внаслідок чого сталися сутички з поліцією.

"Суботні події в Києві і Черкасах добре показують, що в такій передвиборчій істерії дуже легко перейти межу закону. На цьому в будь-який момент можуть зіграти деструктивні сили як ізсередини країни, так і ворожі диверсанти", - наголосив Бурбак. Він підкреслив, що інциденти у Києві й Черкасах засвідчили високу напругу в суспільстві, а наслідки виборчих зловживань "можуть бути тяжкими і навіть трагічними".

За словами Бурбака, події 9 березня є злочином і не мають нічого спільного з патріотизмом чи боротьбою з корупцією.

"Ідучи на Національну поліцію, ви демонструєте не силу, а слабкість, показуєте ворогу, що нас можна розхитати зсередини. Це неприпустимо, якщо ви вважаєте себе патріотами. Друге. Корупція - це зло, а корупція в обороні воюючої країни - це подвійне зло. Якщо зловживання в Укроборонпромі доведуть, винні мають бути справедливо і жорстко покарані", - сказав Бурбак.

Також він наголосив, що Тимчасова слідча комісія ВР для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах та підриву обороноздатності держави, як і Генеральна прокуратура і антикорупційні органи, мають прозвітувати перед парламентом щодо розслідування корупції в армії.

Читайте також: Виборчі піраміди: депутат Дубіль вдруге проігнорував допит у ДБР

Як відомо, вдень 9 березня до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники організацій "Національний корпус" і "Національні дружини". Вони вимагали заарештувати фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонній сфері. Націоналісти спробували прорвати кордон силовиків. У хід пішли вибухові пакети, димові шашки і сльозогінний газ. Під час сутичок на Банковій постраждали троє силовиків.

Після цього "Нацкорпус" на автобусах вирушив до Черкас, де перебував із робочою поїздкою Президент Петро Порошенко. Націоналісти намагалися прорватися до сцени, однак їм завадили силовики. У результаті сутичок у Черкасах до медиків звернулися 22 правоохоронці, 19 із них були госпіталізовані.

10 березня у поліції Черкаської області повідомили, що за фактами подій 9 березня у центрі Черкас затримано двох організаторів сутичок з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-