Влада Донеччини подбала, щоб переселенці змогли змінити місце голосування

Влада Донеччини подбала, щоб переселенці змогли змінити місце голосування

Укрінформ
Українська влада сприяє в тому, аби люди з окупованих територій змогли безперешкодно перетинати КПВВ та голосувати на президентських виборах.

Про це сказав перший заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський на зустрічі в Краматорську з довгостроковими спостерігачами Місії зі спостереження за президентськими виборами Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, повідомляє сайт ОДА.

«Українська влада сприяє в тому, аби переселенці мали змогу безперешкодно перетинати КПВВ, щоб виконати свій громадянський обов’язок та проголосувати на президентських виборах», - сказав він.

Читайте також: Участь переселенців у місцевих виборах треба прописати в законі - ЦВК

Вілінський також зазначив, що зараз на Донеччині фіксується активізація громадсько-політичних сил правого та популістського спрямувань. На зовнішніх носіях та у засобах масової інформації наявна велика кількість політичної реклами, проводиться активна вулична політична агітація.

«Наразі в Донецькій області близько 487 тис. переселенців, більша частина з яких має бажання проголосувати на президентських виборах, тому Донецька обласна державна адміністрація стала ініціатором того, щоб реєстр виборців працював по суботах. Таким чином ВПО отримали можливість змінити місце свого голосування», - констатував перший заступник голови Донецької облдержадміністрації.

Під час зустрічі місія спостереження за президентськими виборами від БДІПЛ та керівництво Донецького регіону розглянули питання спільної співпраці облдержадміністрації та офісу ОБСЄ БДІПЛ під час президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-