ЦВК скасувала реєстрацію Садового кандидатом у президенти

ЦВК скасувала реєстрацію Садового кандидатом у президенти

Укрінформ
Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Львівського міського голови, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового кандидатом на пост Президента України на чергових виборах.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скасувати реєстрацію кандидата на пост Президента України Садового Андрія Івановича на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року", - зачитав текст постанови заступник голови ЦВК Євген Радченко.

Він нагадав, що 8 січня ЦВК зареєструвала Садового кандидатом на пост глави держави, проте 4 березня до комісії надійшла його заява про відмову балотуватися на чергових президентських виборах.

Як повідомлялося, лідер політичної партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий 1 березня оголосив про намір зняти свою кандидатуру з виборів Президента і підтримати лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка.

Читайте також: У штабі Порошенка прокоментували об’єднання Садового та Гриценка

Пізніше кандидат у президенти Дмитро Гнап також заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. 2 березня з’їзд партії “Сила людей” закликав Гнапа відмовитися від балотування у президенти. Станом на 16 годину 5 березня Гнап заяву про відмову від балотування на пост глави держави до ЦВК не подав.

Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України кандидат може звернутися до ЦВК з письмовою заявою про відмову від балотування до 24 години 7 березня.

Вибори Президента призначені на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації кандидатів на посаду глави держави - усього були зареєстровані 44 кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-