Вибори-2019: Князев назвав “популярні” порушення

Вибори-2019: Князев назвав “популярні” порушення

Укрінформ
Найбільш типові повідомлення під час передвиборчої кампанії, які надходять до поліції, про ймовірний підкуп виборців.

Про це у інтерв'ю "Цензор.нет" заявив керівник Національної поліції Сергій Князєв.

"Найбільш типові, які ми реєструємо і вносимо в ЄРДР, – це повідомлення про ймовірний чи можливий підкуп виборців. У таких повідомленнях фігурують різні політичні сили", - сказав Князєв.

За його словами, найбільша кількість адмінпротоколів, які поліція склала і спрямувала до суду, і за частиною з яких суд уже ухвалив рішення, це - порушення правил передвиборчої агітації, "або, якщо простими словами, розвішування агітаційних матеріалів, які надруковано з порушеннями".

"Є велика низка соціально-вибухових правопорушень, зокрема, різні прояви хуліганства. Під час передвиборчої агітації тим чи іншим кандидатом люди свідомо порушують громадський порядок. Ми це кваліфікуємо як хуліганство. Тут простіше. Тут є суб’єкт, котрий порушує правопорядок, і головне – його вчасно локалізувати, якщо ми не змогли попередити", - зазначив очільник Нацполіції.

Читайте також: Вибори 2019: профільний комітет рекомендує Раді мораторій на перевірку ЗМІ

Водночас він наголосив, що "загалом політичний градус напруги у суспільстві росте, при тому, що до якихось знакових виступів кандидатів ще далекувато, ще місяць із хвостиком".

Водночас Князєв підкреслив, що позиція Нацполіції щодо виборів є нейтральною.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. ЦВК зареєструвала 44 кандидати на пост глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-