Підкуп виборців: поліція відкрила 30 справ, але поки – без підозр

Підкуп виборців: поліція відкрила 30 справ, але поки – без підозр

Укрінформ
Загалом з 74 кримінальних проваджень, відкритих з початку передвиборчої кампанії, щодо можливого підкупу виборців відкрито 30 справ, і в них підозру ще нікому не вручали.

Про це йшлося під час засідання координаційного штабу МВС щодо забезпечення порядку на виборах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усього 74 кримінальні провадження - це результат нашої серйозної превентивної роботи, бо фактів і ознак правопорушень могло бути набагато більше. З 74 справ усього 30 справ щодо підкупу виборців" - зазначив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

Він також застеріг від використання адмінресурсу упродовж виборчої кампанії.

Варченко також підкреслив, що якщо немає можливості платити агітаторам, залишається такий формат взаємодії, як зустрічі з виборцями. За його словами, цей формат можуть намагатися дискредитувати хуліганськими діями з використанням зеленки, яєць, ножів, кастетів, тощо.

У свою чергу заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Руслан Дударець поінформував, що у справах щодо підкупу виборців підозру ще нікому не вручали.

Читайте також: Виборча піраміда: СБУ проводить понад 30 обшуків у різних регіонах

"Підозру (нікому у справі щодо підкупу виборців - ред.) ще не оголосили, оскільки складність в доказуванні. В основному внесено за фактами телефонних дзвінків особам з пропозицією і надання нібито ймовірної грошової винагороди за голосування за того чи іншого кандидата. Поки що перевіряється, чи дійсно були здійснені ці дзвінки, і це складний процес, потрібно проводити слідчі дії", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду голови держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-