Плакат Вілкула у Кривому Розі незаконно висів у басейні

Плакат Вілкула у Кривому Розі незаконно висів у басейні

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі Дніпропетровської області спостерігачі ОПОРИ виявили агітацію кандидата в Президенти України Олександра Вілкула в комунальних закладах міста та звернулися до правоохоронців.

«15 лютого 2019 року спостерігачі ОПОРИ виявили у вестибюлі плавального басейну «Дельфін» (ДЮСШ №6) агітаційний плакат-календар кандидата в Президенти України Олександра Вілкула. На місце було викликано наряд поліції», - йдеться у повідомленні.

На запитання, з якою ціллю розміщено календар, чергова відповіла спостерігачам, що для зручності планування вони мають тримати під рукою календар. Про те, що таке розміщення порушує законодавство, не знали.

Читайте також: Білборди Вілкула у Новомосковську вимазали фарбою

Крім того, 13 лютого в роздягальні амбулаторії сімейної медицини №6 було виявлено календар із зображенням та згадкою імені та прізвища зареєстрованого кандидата на пост Президента України Олександра Вілкула. Спостерігачі викликали поліцію. До приїзду поліції календар зняли.

В ОПОРІ нагадали, що відповідно до частини 21 статті 64 ЗУ «Про вибори Президента України», забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Згідно із статтею 212-14 КУпАП, порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами-розповсюджувачами реклами тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-