За добу зареєстрували ще 49 повідомлень про порушення, пов’язані з виборами

За добу зареєстрували ще 49 повідомлень про порушення, пов’язані з виборами

Укрінформ
Упродовж минулої доби було зареєстровано ще 49 повідомлень про порушення, пов’язані з виборами.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

“Нацполіція продовжує розслідувати справи про порушення виборчого процесу. Упродовж минулої доби було зареєстровано ще 49 повідомлень про порушення, пов’язані з виборами. За трьома повідомленнями відомості внесено до ЄРДР”, - йдеться у повідомленні.

На сайті МВС уточнюється, що таких повідомлень найбільше у Дніпропетровській області – 11, у Києві та у Черкаській області – по 10, Одеській і Запорізькій– по 3, Київській та Чернівецькій – по 2, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Рівненській і Харківській областях – по 1.

Зазначається, що за добу органами поліції складено 18 адмінпротоколів.

“13 лютого у місті Броди Львівської області до поліції надійшло письмове звернення про те, що депутат районної ради неодноразово давала місцевим жителям пакунки з цукерками, на яких розміщені агітаційні зображення. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.160 (Підкуп виборця...) КК України”, - додали у відомстві.

Читайте також: Російські "тролі" можуть бути причетні до спалаху кору в Європі - ЗМІ

Також 14 лютого у Черкасах до поліції надійшли два повідомлення, що минулої ночі невідомі особи шляхом спилювання опор, повалили два біл-борди, на яких розміщувалися агітматеріали кандидатів на пост Президента України. За цими фактами відкрито дві справи за ч.1 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) ККУ.

Так, загалом з початку виборчого процесу територіальними органами Нацполіції зареєстровано 1271 повідомлення, пов’язане з виборчим процесом.

“Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 865, підкупом виборців – 95, пошкодженням майна – 22 та хуліганством – 15. За вказаними фактами розпочато 55 кримінальних проваджень. За 231 фактом проводиться перевірка згідно Закону України "Про звернення громадян". Складено 322 протоколи про адмінправопорушення”, - повідомили у МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-