"Народний фронт" витратив на рекламу понад 64 мільйони із держбюджету

Укрінформ
Партія “Народний фронт” упродовж жовтня-грудня 2018 року оплачувала рекламні матеріали грошима з Держбюджету.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

“Із 64,9 млн. витрат 64,1 млн. були грошима, отриманими із Державного бюджету України. Таким чином партія заплатила за рекламу державними коштами”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що впродовж жовтня-грудня 2018 року “Народний фронт” офіційно витратив 64,9 млн. грн. Майже половину суми було спрямовано на оплату рекламних матеріалів. Як передають у КВУ, про це йдеться в звіті партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2018 року.

Читайте також: Перед виборами "Батьківщина" купила реклами на 56 мільйонів - КВУ

“Найбільше грошей було спрямовано на рекламу на телебаченні – 17 млн. Із цієї суми 9 млн. отримало ТОВ «Медіа Партнерство Баінг», 5 млн. – ТОВ «Глобал Медіа Груп», 1,8 млн. – ТОВ «Старлайт Бренд Контент». Кошти перераховані в якості оплати «за розміщення рекламних матеріалів на телебаченні». Платежі проведені в листопаді 2018 року. Експерти пов’язують діяльність вказаних компаній із телеканалами ICTV, СТБ, Новий канал та ін”, - повідомляють у КВУ.

У Комітеті виборців також інформують, що майже 12 млн. “Народний фронт” витратив на розміщення зовнішньої реклами (білборди, сітілайти). “Ймовірно, мова йде про оплату білбордів, розміщених у листопаді-грудні із зображенням одного з лідерів політичної сили”, - зазначають у КВУ і додають, що значну кількість таких білбордів можна було візуально спостерігати в Києві.

За інформацією Комітету виборців, на видавничу діяльність партія “Народний фронт” спрямувала 1,4 млн., рекламу на радіо – 0,4 млн., у друкованих ЗМІ – 0,1 млн.

Крім політичної реклами, розповідають у КВУ, партія витрачала гроші на виплату зарплат (13 млн.), оренду приміщень (7 млн.), сплату податків (7 млн.) та здійснення матеріальних витрат і оплату послуг (4 млн.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-