Україна вітає безпрецедентно велику кількість спостерігачів на виборах – МЗС

Україна вітає безпрецедентно велику кількість спостерігачів на виборах – МЗС

Укрінформ
Пріоритетом для України є забезпечення вільних та прозорих виборів відповідно до законодавства України та міжнародно визнаних стандартів, тому кількість спостерігачів може стати безпрецедентно великою.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця під час зустрічі з главою місії БДІПЛ ОБСЄ із спостереження за виборами Президента України 2019 року послом Петером Тейлером, повідомляє прес-служба МЗС.

"Ми визнаємо виняткову важливість міжнародного спостереження за виборами для подальшого зміцнення демократичних процесів у країні та зацікавлені у присутності якомога більшої кількості незалежних та професійних міжнародних спостерігачів на виборах", - сказав Кислиця.

Він зазначив, що, за попередніми даними, кількість міжнародних спостерігачів, які планують взяти участь у спостереженні за виборами в Україні, може стати "безпрецедентно великою та у кілька разів вищою, ніж у сусідніх, у тому числі суттєво більших за розмірами, країнах".

Як поінформували в МЗС, Кислиця висловив упевненість, що офіційні спостерігачі місії БДІПЛ ОБСЄ чітко дотримуватимуться суверенітету та законів України як приймаючої країни, як це передбачено пунктом 9 Декларації принципів міжнародного спостереження за виборами та Кодексу поведінки міжнародних спостерігачів за виборами від 2005 року, підтриманими БДІПЛ ОБСЄ, ООН, Європейською комісією та понад 20 іншими провідними міжнародними інституціями.

Читайте також: МЗС прокоментувало заяву Волкера про допуск спостерігачів РФ на вибори Президента

Під час зустрічі Кислиця привітав Тейлера з офіційним початком роботи місії БДІПЛ ОБСЄ із спостереження за президентськими виборами 2019 року в Україні, яка працюватиме на офіційне запрошення української сторони, направлене відповідно до пункту 8 Копенгагенського документа ОБСЄ 1990 року щодо запрошення міжнародних спостерігачів для здійснення спостереження за ходом виборів в обсязі, що дозволяється законом.

Глава місії БДІПЛ ОБСЄ Тейлер, у свою чергу, наголосив, що головними засадами роботи місії є об’єктивна, безстороння та професійна оцінка відповідності організації та ходу виборчого процесу в Україні її зобов’язанням в рамках ОБСЄ, міжнародним стандартам та національному законодавству у сфері виборів.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-