МінТОТ підготувало інструкцію, як голосувати переселенцям

МінТОТ підготувало інструкцію, як голосувати переселенцям

Вибори Президента
Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб опублікувало інструкцію, як проголосувати вимушеним переселенцям на президентських виборах.

Інструкцію оприлюднено на сайті відомства.

"У зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та частини території окремих районів Донецької та Луганської областей України МТОТ та програмою “Радник з питань ВПО” створено роз’яснювальний відеоролик для внутрішньо переміщених осіб про необхідні кроки для реалізації свого Конституційного виборчого права", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до рекомендацій, необхідно:

1) особисто звернутися до органу ведення Реєстру виборців для реалізації своїх виборчих прав;

2) написати та подати до органу вмотивовану заяву, в якій вказати причину тимчасової зміни місця голосування;

3) особи, виборча адреса яких не міститься на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їхнього голосування;

4) орган ведення реєстру зобов’язаний тимчасово змінити місце голосування та видати виборче посвідчення;

Читайте також: Заборону спостерігачів РФ на виборах скоро поставлять на голосування - Парубій

5) у випадку призначення повторної процедури голосування, переселенець зобов’язаний знову пройти вищезазначену процедуру.

Відео створено завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках програми "Радник з питань ВПО", яка реалізується канадською неурядовою організацією "Stabilization Support Services".

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-