Кириленко - про відмову Симоненку: ЦВК зняла представника

Кириленко - про відмову Симоненку: ЦВК зняла представника "п'ятої колони"

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко привітав рішення Центральної виборчої комісії про відмову реєструвати лідера забороненої КПУ Петра Симоненка кандидатом у президенти.

Про це Кириленко написав на своїй сторінці у Тwіttеr.

“Симоненка не зареєстрували кандидатом у Президенти України. Тепер чітко видно, що справжня декомунізація є і вона триває! Прямого представника "п'ятої колони" зняли, але ж скільки прихованих її представників ще лишилося у виборчих перегонах!” - зазначив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Центральна виборча комісія відмовила висуванцю від забороненої політичної сили КПУ Петру Симоненку у реєстрації кандидатом на посаду Президента на виборах 31 березня 2019 року. У своєму рішенні Центрвиборчком акцентує на тому, що Симоненка висунуто партією, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Читайте також: Нацполіція отримала понад 300 звернень про порушення

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування триватиме до 3 лютого.

Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн.

Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Наразі ЦВК зареєструвала 28 кандидатів на пост глави держави: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка і Миколу Габера.

Президентські вибори призначено на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-