Нацполіція отримала понад 300 звернень про порушення

Нацполіція отримала понад 300 звернень про порушення

Вибори Президента
Укрінформ
До Національної поліції вже надійшло більше 300 звернень про порушення під час виборчого процесу чергових виборів Президента України 31березня 2019 року.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, спілкуючись із журналістами після з'їзду партії "Народний фронт" у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, серед більше ніж 300 звернень про порушення переважають повідомлення про агітаціїю недозволеними методами — білборди і засоби агітації без вихідних даних.

"Були також напади на кандидатів, в тому числі і вчорашнє (імовірно, йдеться про напад на кандидата в президенти Олександра Вілкула, якого облили зеленкою, — прим. ред), теж буде розслідування. Поки в цілому я оцінюю, що так як ми підняли планку чутливості до цих порушень, треба щоб до неї звикли, і це дуже важливо, але поки все стабільно. Ми особливі ризики бачимо у скупці голосів, ми бачимо, що є спроби розгорнути систему підкупу виборців, ризик даного підкупу і уважно дивимося за цією ситуацією", — сказав Аваков.

Міністр зауважив, що зараз близько семи справ вже в стадії кримінальних справ, а не адміністративних порушень. Зокрема вони стосуються агітації і реклами не за рахунок виборчих фондів та нападів на кандидатів і спостерігачів.

Арсен Аваков також наголосив, що його відомство і Національна поліція забезпечать рівні права усім кандидатам у президенти на виборах.

Читайте також: “Народний фронт” має брати участь у парламентських виборах - Аваков

"Я не підтримую Порошенка, і я не підтримую Тимошенко. Я не висловлю ніяких других префенцій ні моїм друзям, ні моїм противниками. Рівні права отримають усі, від Капліна до Порошенка. Це моя місія і функція, це моє принципове питання. Я хочу, щоб це всі почули. У нас є інструментарій. Перш за все, ті функції, які прописані законом, за Національною поліцією, вся підслідність всіх порушень — за Національною поліцією. Я дуже розраховую, що коли ми будемо викривати порушення, ми будемо говорити про це публічно, преса і громадськість це підтримають і я не думаю, що хтось ризикне зайняти найвищу посаду в державі через підтасовки і порушення", — підкреслив Аваков.

Як відомо, чергові вибори Президента України призначені на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-