“Народний фронт” має брати участь у парламентських виборах - Аваков

“Народний фронт” має брати участь у парламентських виборах - Аваков

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконаний, що команда “Народного фронту” має брати участь у чергових виборах народних депутатів Верховної Ради України 27 жовтня 2019 року.

Таку думку Аваков висловив у своєму виступі на з'їзді "Народного фронту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Звісно, “Народний фронт” має брати участь у парламентських виборах. Звісно, я вітаю ідею консолідації всіх здорових прагматичних центристських сил довкола тих принципів, які ми проголошуємо. Наша програма проста: Україна — це Європа, ЄС і НАТО, Росія — агресор..., у внутрішній політиці — соціально орієнтована ліберальна ринкова економіка, стратегія на економічний прорив, сучасна, мобілізуюча націю, культура, акцент на сильній армії та правоохоронній системі, здатній вирішити питання деокупації та реінтеграції окупованих територій, справедливий суд і, звісно ж, сучасна система освіти як орієнтація на молоде покоління переможців майбутнього”, - пояснив Аваков.

Водночас він підкреслив, що команда “Народного фронту” зі свого боку забезпечуватиме чесне волевиявлення під час президентських виборів 31 березня.

“Цей рік — рік двох виборів: президентських і парламентських. Так склалися обставини, що ми не маємо виступати статистами і записними учасниками чергових президентських виборів, але ми братимемо у них участь: ми повинні забезпечити те, щоб ці вибори були чесними, прозорими, такими, за які ми стояли тоді на Майдані. Україні потрібен Президент, обраний у результаті чесної кампанії, яка не підлягає найменшим сумнівам: жодних каруселей, жодних покупок голосів — нічого такого. Ми повинні отримати Президента, якого поважають у всьому світі та в своїй країні. І забезпечити такий процес по силах нашій команді. Ми, не беручи безпосередньої участі у президентських виборах, можемо дозволити собі цю розкіш і привілей — виконати ще одну свою функцію та місію: забезпечити чесне волевиявлення, в тому числі це й моя місія як міністра внутрішніх справ, яка делегована мені українським народом”, - зазначив міністр.

Читайте також: Парубій і Гройсман беруть участь у з'їзді "Народного фронту"

Як повідомлялося, на з'їзді "Народного фронту" лідер політсили Арсеній Яценюк у суботу заявив, що не йтиме на президентські вибори, щоб не розпорошувати голоси національно свідомих громадян і не привносити невизначеність для виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-