Штати працюватимуть з будь-яким демократично обраним лідером України - Волкер

Штати працюватимуть з будь-яким демократично обраним лідером України - Волкер

Укрінформ
Сполучені Штати підтримають будь-якого кандидата на посаду Президента України, який буде обраний в демократичний спосіб українським народом.

Про це заявив під час телефонної прес-конференції в четвер спецпредставник США з питань України Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відправною точною в цьому питанні є те, що Україна - це демократія", - підкреслив американський дипломат.

За його словами, в умовах, коли демократія в країні працює так як треба, зазвичай невідомо, хто отримає перемогу на виборах, допоки не відбудеться голосування. "У цьому випадку ми не знаємо, хто буде переможцем", - зауважив Волкер, додавши, що дані опитувань в Україні не визначають безумовного лідера перегонів.

Читайте також: США і далі тиснутимуть на Росію, аби вона виконала "Мінськ" - Волкер

"Отже, ситуація зараз залишається непрогнозованою, хто все ж переможе. Але знову ж, з огляду на те, що Україна – це демократія, ми будемо працювати з будь-яким демократично обраним лідером", - зауважив представник Сполучених Штатів.

Він також підкреслив, що офіційний Вашингтон і надалі підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України. "Ми також продовжимо підтримувати безпеку для всіх громадян України, незалежно від їхньої національності чи віросповідання", - підкреслив спеціальний представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-