Членів виборчих комісій не позбавлять субсидій - ЦВК

Членів виборчих комісій не позбавлять субсидій - ЦВК

Укрінформ
Робота громадян у складі виборчих комісій є оплачуваною, але не може стати підставою для скасування, обмеження або зменшення членам комісій та членам їх сімей пенсій, субсидій.

Про це повідомляється на сайті Центральної виборчої комісії.

“Оплата праці членів виборчої комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення їм та членам їх сімей, які проживають разом з ними, будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг тощо”, - запевнили в ЦВК.

Також у Центрвиборчкомі звернули увагу, що праця, пов’язана з організацією підготовки і проведення президентських виборів, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю та інших видів соціальної допомоги.

Крім того, оплата праці членів виборчих комісій, які є пенсіонерами, не може бути підставою для обмеження розміру отримуваної ними пенсії.

Читайте також: ЦВК дозволила мати спостерігачів на виборах уже 99 громадським організаціям

У ЦВК нагадали, що робота членів виборчих комісій, які виконують свої повноваження у виборчій комісії на платній основі, а також членів виборчих комісій (у тому числі пенсіонерів та осіб, які тимчасово не працюють) у день виборів, у день повторного голосування і в дні встановлення підсумків голосування оплачується у визначеному Кабінетом міністрів розмірі та в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією, за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів.

Зазначається, що умови оплати праці членів виборчих комісій встановлені урядовою постановою від 28 липня 2004 року № 966.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-