На Полтавщині зареєстрували 9 порушень виборчого законодавства

На Полтавщині зареєстрували 9 порушень виборчого законодавства

Укрінформ
На Полтавщині зареєстрували дев'ять порушень виборчого законодавства - всі вони пов'язані з розповсюдженням агітаційних матеріалів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Полтавської області.

"Станом на 28 січня до поліції надійшли 23 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства. У 9-ти зареєстрованих випадках інформація підтвердилася – складені адміністративні матеріали", - йдеться у повідомленні.

Задокументовані правопорушення пов’язані з розповсюдженням (тобто рознесенням, вивішуванням та роздаванням) друкованих агітаційних матеріалів, які не містять необхідних відомостей. Такі дії підпадають під ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з цією нормою, для громадянина передбачений штраф від 51 до 85 грн, а для посадової особи – від 340 до 510 грн.

Читайте також: Поліція зацікавилася анонімними білбордами у Тернополі

У поліції також нагадали, що ч. 1 ст. 212-13 КУпАП передбачає стягнення за виготовлення або замовлення під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які подають неправильно чи неповно або зовсім не містять відомостей про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Розмір штрафу для громадянина у разі вчинення такого правопорушення – від 170 до 510 грн, а для посадової особи – від 850 до 1190 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-