Висунення Порошенка кандидатом у президенти відбудеться 29 січня

Висунення Порошенка кандидатом у президенти відбудеться 29 січня

Оновлено
Укрінформ
Висунення нинішнього глави держави Петра Порошенка кандидатом на посаду Президента України на чергових виборах відбудеться 29 січня.

Про це повідомила представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко в інтерв'ю телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що цей процес українське суспільство буде спостерігати 29 числа (січня - ред.). Я думаю, що українському суспільству після того, скільки Президент Порошенко в своїй першій каденції зробив для України, буде цікаво, якою буде програма у Порошенка як висуванця на президентські вибори, хто буде його довіреними особами, який курс запропонує кандидат у Президенти Порошенко 29 числа. Я думаю, що суспільство оцінить ту програму, яку буде пропонувати кандидат у Президенти Петро Олексійович Порошенко", - сказала Луценко.

За її словами, за період каденції Порошенка на посаді Президента було відновлено армію, отримано Томос про автокефалію Української православної церкви, запроваджено безвізовий режим, укладено Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, втілено реформу децентралізації.

"Президенту є з чим звітувати перед українським суспільством - реальні результати є. І остання поїздка в Давос показала, що не втома від України, а захоплення Україною і тими реформами, що зроблені за п'ять років, дають можливість українському суспільству дати кандидату в Президенти Порошенку ще п'ять років довіри і підтримати його. Але 29 січня сам Петро Олексійович Порошенко запропонує ті реформи і ту програму, які дадуть можливість суспільству віддати за нього голос на найближчих виборах Президента", - зауважила Луценко.

При цьому вона не уточнила, чи балотуватиметься Порошенко як самовисуванець.

Читайте також: Документи на реєстрацію кандидатами в президенти подали Тарута і Смешко

Як повідомлялося, станом на ранок 25 січня ЦВК зареєструвала 13 кандидатів на пост глави держави, а саме: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова та Юрія Бойка.

Висування кандидатів партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триває з 31 грудня 2018 року, дня старту виборчої кампанії, до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн.

Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-