СБУ блокувала спроби втручання спецслужб РФ у президентські вибори

СБУ блокувала спроби втручання спецслужб РФ у президентські вибори

Відео
Укрінформ
Співробітники СБУ блокували механізм втручання російських спецслужб у виборчі процеси в Украіні через соцмережі.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби, зокрема, викрили мешканця Києва, який під кураторством спецслужб РФ адміністрував антиукраїнські інтернет-спільноти у соцмережах. Він також за грошову винагороду отримував доступ до так званих рекламних кабінетів акаунтів українських користувачів соціальних мереж Facebook та Twitter. За задумом замовників у такий спосіб зловмисник повинен був маніпулювати свідомістю українських виборців в інтересах Кремля", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБ України виявили ще понад триста акаунтів, які у ході президентської виборчої кампанії в Україні мали бути використані для просування вигідної російській стороні політичної таргетингової реклами. Через них організатори планували впливати на правосвідомість та особистий вибір виборців, а також поширювати тенденційну та фейкову інформацію для дискредитації української влади і правоохоронних органів.

Служба безпеки України у встановленому порядку передала адміністрації соціальних мереж Facebook і Twitter інформацію про виявлені акаунти, які можуть використовуватись РФ в ході гібридної агресії проти нашої держави.

Читайте також: Спецслужбам РФ дали ще $350 мільйонів на втручання у вибори в Україні — зовнішня розвідка

У відомстві наголошують, що у 2019 році Facebook посилив політику безпеки щодо використання політичної реклами в українському сегменті інтернету. Наразі з метою попередження маніпулятивного впливу на українців Facebook заборонено політичну рекламу з акаунтів, які адмініструються поза українським сегментом інтернету. Через вжиті адміністрацією заходи підвищився інтерес спецслужб країни-агресора до акаунтів саме українських громадян у соціальних мережах. При цьому користувачам надходять комерційні пропозиції від осіб, за якими насправді стоїть російська "фабрика тролів"‒ ТОВ "Агентство Інтернет Досліджень".

Служба безпеки України вкотре звертається до українських користувачів соцмереж із проханням бути уважними та в разі отримання від невідомих осіб пропозицій щодо використання акаунтів у соцмережах повідомляти на гарячу лінію СБ України. Крім того, звертають увагу, що відповідальність за можливі протиправні дії, згідно з чинним законодавством, нестиме власник або особа, яка зареєструвала акаунт у соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-