Дві політсили збирають персональні дані виборців на Рівненщині - ОПОРА

Дві політсили збирають персональні дані виборців на Рівненщині - ОПОРА

Фото, відео
Укрінформ
На Рівненщині спостерігачі ОПОРИ зафіксували анкети для отримання безкоштовної газети «Слово Ляшка», заповнюючи яку читачу потрібно зазначити свої персональні дані.

 Про це повідомляє ОПОРА-Рівне.

«У під’їзді будинку в районі автостанції «Чайка» міста Рівне спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували проведення опитування для заповнення якого запитують персональні дані громадян. Особи, що проводили опитування, відповіли, що представляють Анатолія Гриценка. Невідомі особи вказали, що це «соціальне опитування» щодо виборів. Для заповнення анкети потрібно було назвати прізвище та ім’я, номер квартири, вік, стать та номер мобільного телефона», - йдеться у повідомленні.

Особи, які проводили опитування, розповіли, що за опитування вони отримують оплату.

У коментарі для ОПОРИ голова Рівненського обласного осередку політичної партії «Громадянська позиція» Василь Туз зазначив: «Офіційно я не готовий зараз сказати. Мені треба з’ясувати. Адже по Рівному працює зараз свій окремий штаб і треба зрозуміти, який там формат, як вони працюють. У нас працюють люди, які мають закріплені певні райони. Вони можуть мати різну тактику: одні можуть ходити від «дверей у двері», інші можуть стояти у наметі, а інші – по-різному".

Мета такого опитування, на його думку, виявити побажання майбутніх виборців, що вони б могли сказати кандидату: які є проблеми, що краще змінити, чи взагалі чули про такого кандидата, який вже зареєстрований. Крім цього, Туз додав, що опитування проводять волонтери на безоплатній основі.

Читайте також: Поліція отримала вже понад 200 заяв про виборчі порушення

Інший випадок було зафіксовано у Костополі.

Так, в місцевому осередку Радикальної партії Олега Ляшка спостерігачі ОПОРИ виявили анкету для отримання безкоштовної газети «Слово Ляшка», заповнюючи яку читачу потрібно зазначити свої персональні дані.

Голова обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Оксана Лозова зазначила, що ніхто жодного опитування не проводив, а йдеться тільки про розповсюдження газети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-