У Рівному поліція зафіксувала низку порушень передвиборчої агітації

У Рівному поліція зафіксувала низку порушень передвиборчої агітації

Укрінформ
Серію фактів розповсюдження з порушеннями друкованих матеріалів передвиборчої агітації напередодні виявили у Рівному поліцейські спільно з громадським об’єднанням «ОПОРА».

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

«На чотирьох білбордах із кандидатом у Президенти були відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, інформації про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів було виявлено учора в Рівному. Ще три аналогічні правопорушення в обласному центрі також були виявлені 10 січня та одне – 14 січня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на осіб, причетних до вчинених правопорушень, складено 5 протоколів та адмінматеріали скеровані до суду для прийняття рішення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Більшість кандидатів у президенти агітують незаконно - Аваков

За трьома фактами ще триває перевірка, встановлюються особи, причетні до порушення закону.

Поліцейські і надалі проводитимуть подібні рейди і не лише на території Рівного, а й всієї області.

Як повідомляло агентство, за інформацією заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича, за час цьогорічної виборчої кампанії поліція вже склала 15 адмінпротоколів.

Читайте також: ЦВК просить перевірити “виборчий фонд” кандидата в президенти Шевченка

За злочини на виборах 2015 року було засуджено 81 особу.

Наразі в Україні вже зафіксований єдиний поки факт засудження до реального терміну позбавлення волі – за підкуп виборців на виборах в одній з об’єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-