Більшість кандидатів у президенти агітують незаконно - Аваков

Більшість кандидатів у президенти агітують незаконно - Аваков

Укрінформ
Більшість кандидатів у президенти України виготовляють і розповсюджують агітаційну продукцію незаконно.

Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков у Facebook.

"З початку виборчої кампанії (31 грудня 2018) МВС і Нацполіція отримали вже 91 звернення від громадських організацій та громадян щодо правопорушення в ході проведення передвиборчої агітації", - йдеться в повідомленні.

Оформлені протоколи за таких порушень: хуліганство, порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених місцях, виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, у якої відсутня інформація про місце друку, тираж, осіб, відповідальних за випуск.

Читайте також: ЦВК просить перевірити “виборчий фонд” кандидата в президенти Шевченка

Аваков заявив, що це є "грубим порушенням закону" і за фактом завершених перевірок найближчим часом будуть винесені санкції та реагування по кожному з таких випадків.

"Підкреслю: вся передвиборна агітація кандидата зобов'язана бути оплачена зі спеціального рахунку виборчого фонду та мати чітку інформацію про тираж, фірмі-виробнику та прізвища відповідального за випуск. Якщо ці умови порушені – така агітаційна продукція повинна бути прибрана, а порушники покарані згідно із законом", - написав Аваков.

Читайте також: Аваков обіцяє кандидатам у президенти захист, але не преференції

Він зазначив, що станом на вечір 18 січня ЦВК володіла інформацією про відкриття рахунків виборчого фонду тільки двох кандидатів – Андрія Садового та Ігоря Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-