На Закарпатті ОПОРА заявила в поліцію на Садового

На Закарпатті ОПОРА заявила в поліцію на Садового

Вибори Президента
Укрінформ
На Закарпатті зафіксовано білборди та агітаційні листівки кандидата Андрія Садового без вихідних даних – ОПОРА звернулася до поліції.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Закарпатського представництва громадської організації ОПОРА.

“На вулицях Ужгорода, а також у Тячівському районі спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди, а в Хусті - агітаційні листівки лідера партії «Об’єднання «Самопоміч», кандидата на посаду Президента Андрія Садового. На цих агітаційних матеріалах немає вихідних даних. Представники закарпатської ОПОРИ про дані факти повідомили поліції за телефоном «102», а також зареєстрували відповідні заяви – із детальним інформуванням правоохоронців про ймовірні ознаки порушення закону", - поінформували в закарпатській ОПОРІ.

Білборди з іменем Андрія Садового з’явилися в області задовго до його офіційної реєстрації кандидатом у Президенти, зазначив координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан. "Однак білборди з іменем потенційного кандидата у Президенти - це одне. А от коли кандидат уже офіційно зареєстрований, починають діяти інші правила. Згідно зі статтею 58 Закону «Про вибори Президента України», розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами є однією із форм агітації. А друковані матеріали повинні містити вихідні дані. В іншому випадку мова йде про ймовірне порушення вимог Закону», - пояснив він.

В ОПОРІ додали, що 14 січня у Тячівському районі спостерігач ОПОРИ зафіксував білборд «Андрій Садовий, НАСТУП, 2019» без вихідних даних. Борд знаходиться обабіч траси на відрізку дороги із Тячева до селища Буштино. 11 січня три такі ж білборди були зафіксовані в Ужгороді. На жодному з них немає інформації про установу, що здійснила друк, даних про тираж та про осіб, відповідальних за випуск, як того вимагає ч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України”.

Згідно з даними таблички, яка розміщена на бордах, вони належить рекламній агенції «POZITIV OUTDOOR». Один із бордів в Ужгороді, що на вулиці Минайській, належить рекламному агенству «Прайм».

Читайте також: КВУ нарахував серед кандидатів у президенти з десяток депутатів-"прогульників"

Крім цього, у Хусті спостерігачі ОПОРИ 15 січня зафіксували у наметі з іменем Андрія Садового роздачу агітаційних листівок кандидата у Президенти також без вихідних даних. На листівці, зокрема, під фото Андрія Садового є напис «За 5 хвилин у вас з’явиться кандидат» та коротка біографія політика. З іншого боку листівки її автори приводять аргументи, чому виборцям варто підтримати кандидатуру Садового.

Як пояснив представнику ОПОРИ, голова Хустського міського осередку «Об’єднання «Самопоміч» Ігор Маді, листівки надійшли у Хуст з центрального офісу партії.

Фото: www.oporaua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-