Вибори-2019: поліція зафіксувала 47 повідомлень про порушення

Вибори-2019: поліція зафіксувала 47 повідомлень про порушення

Укрінформ
З початку 2019 року поліція зафіксувала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Про це у Facebook повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“Лише з початку 2019 року поліція зафіксувала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Більшість із них стосуються відсутності на агітаційній продукції інформації, передбаченої законом: відомостей про установу, що здійснила друк, тираж тощо”, - написав він.

За його словами, ці факти кваліфікуватимуться за статтею 212-13 Кодексу України про адмінправопорушення, і після встановлення власників такої реклами та осіб, відповідальних за її випуск, щодо них будуть складені адмінматеріали і направлені до суду.

Тракало також поінформував, що суди ухвалили вироки щодо 81 особи за порушення виборчих прав громадян на виборах 2014-2015 років, причому більшість із них суд засудив і відпустив на іспитовий термін. "Однак маємо хоча і поки що єдиний, але факт засудження до реального терміну позбавлення волі – за підкуп виборців”, - додав речник.

Читайте також: Богомолець подала документи для реєстрації кандидатом у президенти

Водночас, за його словами, ще близько 120 кримінальних проваджень, які стосуються порушень виборчих прав громадян, наразі перебувають на розгляді у судах.

“Закликаємо усі сторони виборчого процесу вести свою кампанію чесно, продемонструвавши приклад європейських демократичних стандартів і цінностей. Жодних преференцій нікому не буде”, - наголосив речник поліції.

Він зазначив, що на сайті Нацполіції вже створена рубрика "Вибори-2019", в якій поліція акумулюватиме повідомлення про порушення виборчого законодавства, з відповідною анотацією про перевірку цієї інформації і визначенням правової кваліфікації за тим чи іншим фактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-