За виборами Президента спостерігатимуть близько 850 представників ОБСЄ

За виборами Президента спостерігатимуть близько 850 представників ОБСЄ

Укрінформ
До України на президентські вибори, що відбудуться 31 березня, прибудуть близько 850 спостерігачів ОБСЄ.

Про це повідомив радник глави МВС Іван Стойко на нараді під голосуванням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, інформує прес-служба відомства.

"В Україну під час виборів Президента прибудуть близько 850 спостерігачів ОБСЄ", - сказав він.

У свою чергу Аваков повідомив, що у МВС створена робоча група для виявлення та кваліфікації фактів порушення законодавства під час виборчого процесу.

За його словами, ця група займатиметься недопущенням порушень та провокацій під час всього виборчого процесу, безпосередньо у день голосування та під час підрахунку голосів, а також - зверненнями громадян, моніторингом ЗМІ та соцмереж з метою виявлення і недопущення порушення виборчого законодавства і працюватиме у тісній взаємодії із ЦВК.

Повідомляється, що цю робочу групу очолив радник міністра внутрішніх справ Стойко.

За словами Стойка, МВС готове, зокрема, надати повноцінне сприяння роботі спостерігачів ОБСЄ.

"У нас уже працює координаційний штаб МВС України, в процесі створення обласні штаби, ми робимо все для того, аби вибори відбулися чесно, прозоро та відповідно до європейських стандартів", - зазначив Стойко.

У свою чергу заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич підкреслив, що наразі ніяких ризиків для забезпечення безпеки місії ОБСЄ немає.

"Зараз ми не бачимо якихось ризиків і перешкод для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ по всій Україні. У нас достатньо сил, і це наш прямий обов’язок. Поліцейські докладають максимум зусиль, аби вибори в Україні пройшли у цілковитій безпеці та без жодних перешкод як для спостерігачів ОБСЄ, так і громадян України. Впевнені, що спільно ми зможемо забезпечити безпеку та ті завдання, які покладені на нас", - сказав Фацевич.

Читайте також: Вибори президента: до ЦВК подали документи кандидата Балашова

Як повідомлялося, раніше Аваков заявив, що на спільній нараді МВС, громадських організацій, Нацполіції узгоджено механізм забезпечення публічної безпеки та законності виборів. Він також запевнив, що “всі кандидати отримають захист, а не преференції”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-