99,8% бюлетенів: У БПП заявляють, що отримують найбільше мандатів на виборах в ОТГ

99,8% бюлетенів: У БПП заявляють, що отримують найбільше мандатів на виборах в ОТГ

Укрінформ
Партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” отримує 25,4% від загальної кількості усіх мандатів в об’єднаних територіальних громадах, де 23 грудня відбулися перші вибори та довибори голів і депутатів ОТГ.

Друге місце, за результатами підрахунку 99,8% бюлетенів, посіла ВО “Батьківщина” – 24,2%, повідомляє прес-служба БПП.

“Кандидати, які балотувалися від партії “Блок Петра Порошенка”, члени партії та самовисуванці, яких підтримували партійні організації, очолять 52 ОТГ. Найбільше голів ОТГ партія отримала у Черкаській області – 20, а також у Волинській області – 8, Львівській області – 3. У Київській області усі 4 громади очолили кандидати від БПП”, - йдеться у повідомленні.

Кандидати від партії “БПП “Солідарність”, члени партії та самовисуванці, які йшли за підтримки партійних організацій, також отримують 413 депутатських мандатів.

Відповідно до чинного законодавства, голова ОТГ має право голосу під час засідань місцевої ради. Таким чином загальна кількість представницьких мандатів, отриманих кандидатами від БПП, членами партії та самовисуванцями, які йшли за підтримки партійних організацій, становить 465, або 25,4% від загальної кількості.

ВО “Батьківщина” отримує 5 мандатів голів ОТГ, а також 438 депутатських мандатів; загальна кількість мандатів висуванців від “Батьківщини” – 443, або 24,2% від загальної кількості.

Читайте також: Воєнний стан вирішили не продовжувати через вибори — Порошенко

Як повідомлялося, 23 грудня відбувалися вибори у 78 ОТГ у 13 областях України. Окрім того, 23 грудня відбулися довибори у 17 ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-