БПП заявляє, що за екзит-полами їхні кандидати лідирують у 40% громад

БПП заявляє, що за екзит-полами їхні кандидати лідирують у 40% громад

Укрінформ
За результатами екзит-полів, проведених штабами партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», у понад 40 відсотках ОТГ на виборах лідирують кандидати, які представляють політсилу.

Про це повідомляє прес-служба «БПП «Солідарність».

"За даними екзит-полів, проведених партійними штабами, понад 40 відсотків кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, – кандидати від партії або самовисуванці – члени партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»", - йдеться у повідомленні.

Згідно з цими даними найбільшу підтримку кандидати від «БПП «Солідарність» здобули у Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.

«Партія «БПП «Солідарність» перемагає на виборах в ОТГ починаючи з першої кампанії на кожних виборах у громадах. Це означає, що виборці по всій країні дедалі активніше підтримують реформу децентралізації, яку ініціював Президент і яку реалізує на місцях та активно підтримує у парламенті наша політична сила», – переконаний керівник секретаріату партії народний депутат Максим Саврасов.

Як зазначається, після закриття дільниць о 20 годині розпочався паралельний підрахунок голосів у 69 сільських і селищних ОТГ, де голови та депутати обирались за мажоритарною системою, а також у 9 міських ОТГ, де депутатів обирали за пропорційною системою.

У політсилі також поінформували про випадки порушень, помічені її спостерігачами. Зокрема, на виборчій дільниці у селі Старе Рокитнівського району, де проходили вибори голови та депутатів ОТГ, виборець намагався винести два бюлетені за межі дільниці. Члени ДВК зупинили його, однак чоловік встиг їх порвати. Про інцидент повідомлено правоохоронні органи, складено відповідний акт.

Читайте також: Поліція зафіксувала три порушення на виборах в ОТГ на Житомирщині

А на одній із найбільших виборчих дільниць у Дядьковицькій ОТГ Рівненського району, де сьогодні прводилися вибори місцевих голови та депутатів, зникло світло. Біля скриньок відразу утворився натовп з невідомих, однак на вимогу спостерігачів від БПП було увімкнено ліхтарик. За п’ять хвилин електропостачання було поновлено.

23 грудня відбулися перші вибори у 78 новостворених ОТГ у 13 областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-