Після виборів 23 грудня в Україні діятимуть уже 805 ОТГ - Зубко

Після виборів 23 грудня в Україні діятимуть уже 805 ОТГ - Зубко

Укрінформ
Після виборів 23 грудня, які проходять у 13 областях, в Україні діятимуть уже 805 об’єднаних територіальних громад.

Про це написав у Facebook віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"Після виборів 23 грудня в Україні діятимуть вже 805 ОТГ, до складу яких увійшли понад 3700 сільських, селищних, міських рад. Всього в Україні створено 874 ОТГ", - написав Зубко.

Він нагадав, що сьогодні у 78 об’єднаних територіальних громадах у 13 областях проходять перші місцеві вибори голів та депутатів. На переконання віце-прем'єра, це нова точка відліку для громад, які отримують нові можливості для розвитку.

Зубко акцентував, що саме російська військова агресія перешкодила першим виборам у громадах тих областей, де введено правовий режим воєнного стану, але об’єднання громад і прагнення людей будувати успішне майбутнє не спинити.

"І на цьому шляху нас не повинен хвилювати галас «зрада», який здіймають ті, хто хоче підірвати довіру до реформи. Нас мають турбувати лише зухвалі дії російського агресора, які вже вплинули на хід виборчого процесу у громадах.

Тож час обирати нових лідерів і менеджерів, які готові змінювати на своїх територіях життя на краще із щирим бажанням досягти успіху", - закликав віце-прем'єр.

Читайте також: Президент доручив завершити створення ОТГ до 2020 року

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вибори проходять у 13 областях України у 9 міських, 16 селищних, 53 сільських ОТГ.

Раніше ЦВК перенесла вибори у 45 ОТГ 10 областей, де введено правовий режим воєнного стану: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-