ЦВК пропонують створити нові закордонні виборчі дільниці

ЦВК пропонують створити нові закордонні виборчі дільниці

Укрінформ
Міністерство закордонних справ до кінця року внесе до Центральної виборчої комісії подання про утворення нових виборчих дільниць і перерозподіл виборчих округів, які будуть збігатися з консульськими округами, у Канаді і Туреччині.

Про це в інтерв'ю виданню "Лівий берег" заявив державний секретар МЗС України Андрій Заяць.

"Зміни (консульських округів - ред.) плануються. В першу чергу, це пов'язано з тим, що в 2018 році було відкрито дві нові консульські установи: генеральне консульство України в Едмонтоні і відповідно завершено розподіл консульських округів між посольством в Оттаві, генеральним консульством у Торонто та новоутвореним генеральним консульством в Едмонтоні. Тому до кінця цього року до ЦВК буде внесено подання про утворення нової виборчої дільниці і перерозподіл виборчих округів, які будуть збігатися з консульськими округами", - сказав Заяць.

Він додав, що приблизно така сама ситуація з новим консульством України в Анталії. Там частина консульського округу, яка належала до посольства України в Анкарі, уже відведена до консульського округу України в Анталії, де проживає найбільше громадян України.

"Тому так само буде внесено до ЦВК подання про утворення нової виборчої дільниці в Анталії. І, відповідно, скорочення виборчого округу, який віднесений до нашого посольства в Анкарі", - зазначив Заяць.

Читайте також: ЦВК питає в місцевої влади, чи можливі вибори в Донецькій і Луганській областях

За його словами, МЗС робить усе необхідне, щоб громадяни України, які проживають за кордоном чи довготерміново там перебувають і мають намір реалізувати своє виборче право, могли це здійснити.

Зокрема, ведеться, передусім, інформаційно-роз’яснювальна робота, щоб вони знали, як перевірити свою наявність у списках виборців.

Заяць акцентував, що робити це потрібно заздалегідь з огляду на дуже складну логістику доставки виборчих списків, бюлетенів тощо.

"Ми закликаємо вже зараз громадян України перевірити свою наявність у списках виборців, які будуть формуватися. І в спокійному, не пожежному порядку вжити необхідних кроків для включення до цих списків, якщо вони мають намір голосувати", - зазначив держсекретар МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-