Підвищення акцизів на тютюнові вироби підтримують 65% українців

Підвищення акцизів на тютюнові вироби підтримують 65% українців

Опитування
Укрінформ
Згідно з опитуванням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО "Життя", стало відомо, що 65% населення України готові до підвищення акцизів на тютюнові вироби.

Про це в Укрінформі на пресконференції «Детінізація тютюнового ринку та результати євроінтеграційної акцизної політики в Україні» сказав виконавчий директор ГО «Життя» Дмитро Купира.

"Ми отримали позицію українців щодо додаткового підвищення акцизів на тютюнові вироби. А саме - 65% українських громадян підтримують додаткове підвищення акцизів", - сказав Купира.

Він зазначив, що серед некурців ідею щодо додаткового оподаткування тютюнових виробів підтримує 75% населення, а серед тих, хто курить - тільки 41%.

Купира зазначив, що на формування значного зростання у 36% акцизних надходжень від тютюнових виробів у 2023 році вплинула не лише правильна податкова політика України, а ще й накопичення тютюновими виробниками та імпортерами значних запасів тютюнових виробів, для реалізації їх за старими цінами у 2024 році, про що свідчить аналіз акцизних надходжень.

"З огляду на це, ми можемо очікувати цьогоріч зменшення надходжень від акцизного податку на тютюн. Тому, задля виконання євроінтеграційних вимог та збереження рівня надходжень у бюджет, необхідно якнайшвидше впровадити план досягнення 90 євро за 1000 шт", - сказав Купира.

Читайте також: Від сплати тютюнових акцизів до бюджету надійшло ₴80,3 мільярда

Як повідомлялось, експерти раніше пояснювали, що акцизи на тютюнові вироби в Україні потрібно додатково підвищити за два роки, щоб досягти мінімального європейского рівня оподаткування сигарет, і отримати 36 млрд грн у бюджет країни. До 2025 року в Україні діє семирічний план підвищення тютюнових акцизів на 20% щороку, який і мав на меті досягти мінімального європейського рівня оподаткування сигарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-