Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей готують до ліквідації

Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей готують до ліквідації

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав урядовий законопроєкт, який серед іншого пропонує ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Про це повідомив у Телеграмі голова комітету, народний депутат Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Комітет рекомендував парламенту прийняти за основу урядовий законопроєкт №9256 про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор», - йдеться в повідомленні.

Гетманцев наголошує, що законопроєкт спрямований на вдосконалення державного регулювання ринку азартних ігор та лотерей, встановлення справедливої та прозорої процедури ліцензування бізнесу у сфері азартних ігор.

При цьому проєкт передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

«Відсутність системи онлайн-моніторингу, численні скандали та блокування, неналежний контроль за галуззю свідчить про те, що створення КРАІЛ було помилкою. Погоджуюсь з КМ. Помилки треба виправляти», - додав депутат.

Наразі законопроєкт готовий до першого читання.

Читайте також: Уряд призначив службове розслідування щодо голови КРАІЛ Рудого

Як повідомлялося, у травні 2023 року уряд підтримав ініціативу Міністерства цифрової трансформації і вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей», яким пропонується ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей й автоматизувати видачу гральної ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-