Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту Павла Ґрода до Франції

Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту Павла Ґрода до Франції

Фото, відео
Укрінформ
Ключовими темами обговорень з французькими політичними та громадськими діячами під час візиту президента Світового конгресу українців (СКУ) Павла Ґрода до Франції стали: вступ України до ЄС та НАТО, визнання Росії країною-терористом та підтримка українських вимушених переселенців. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Так, під час зустрічі з Сенаторкою Надією Сологуб Президент СКУ наголосив на важливості євроатлантичного курсу України. Він подякував за рішення обидвох палат французького парламенту визнати Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу. 

Павло Ґрод також висловив повагу і вдячність від світового українства до уряду Франції та усіх французів за  прийняття, допомогу та підтримку українських біженців, які тікають від війни. На зустрічі було домовлено про співпрацю з Репрезентативним комітетом українців Франції, який входить до складу СКУ, в питаннях підтримки українських біженців.  

Про подальшу підтримку  України, насамперед надання зброї, вступ до НАТО і ЄС та важливість відбудови України йшлося на зустрічі Президента СКУ з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Франції Вадимом Омельченком. 

Павло Ґрод подякував за добрий приклад роботи з молоддю та новоприбулими українцями посольству та Репрезентативному комітету українців Франції, які активно співпрацюють із новоствореним організаціями.

Також відбулася знакова зустріч з великими другом України – французьким інтелектуалом, філософом, журналістом і письменником Бернаром-Анрі Леві. Павло Ґрод подякував Бернару-Анрі Леві  за послідовну підтримку українського народу та його фільми і праці, присвячені Україні, які вийшли від початку російського вторгнення.  

«Бернар-Анрі – справжній і відданий друг України. Він відомий прихильник членства України в НАТО та ЄС і завдяки йому сьогодні Україна є частиною політичного порядку денного Франції та ЄС. Маючи такий потужний голос підтримки України, українці можуть бути впевнені, що Франція є і залишатиметься нашим сильним союзником», – зазначив Президент СКУ.

«Питання відбудови України вже на порядку денному у французьких бізнес-колах, запевнили представники MEDEF International. Як відновити поруйновану енергетичну інфраструктуру та підтримати український народ через ініціативу СКУ  Energize Ukraine – презентував на зустрічі з найбільшою представницькою організацією французького приватного бізнес-сектору Павло Ґрод», – повідомили в СКУ.

Крім того, Павло Ґрод, заступник мера французької столиці Жан-Люк Ромеро, представники місцевої влади та української громади у Парижі виступили на маніфестації, що пройшла під гаслами «Геть з ринку Росії!» та «Росія  – держава-терорист!» з метою донести правду про жахливі події в Україні компаніям, які досі не покинули російський ринок та закликати їх перестати фінансувати цю криваву війну.

Павло Ґрод звернувся до учасників демонстрації та закликав Францію долучитись до кола країн, які вже визнали російські воєнні злочини в Україні геноцидом українського народу, а саму Росію – державою-терористом. 

Також відбулася надзвичайно тепла і плідна зустріч Президента СКУ та української громади в Культурному центрі посольства України у Франції. Павло Ґрод подякував попередньому проводу Репрезентативного комітету українців Франції та привітав нового голову організації Олега Коваля.

На фото (справа наліво): Олександр Ромінський, Данило Штуль, Тарас Горішній, Олег Коваль, Євгенія Петрова, Павло Ґрод.
На фото (справа наліво): Олександр Ромінський, Данило Штуль, Тарас Горішній, Олег Коваль, Євгенія Петрова, Павло Ґрод.

У спілкуванні з громадою обговорювали, що українська діаспора може і повинна далі робити для перемоги над російським агресором та як вже зараз працювати на відбудову України. Учасники також обговорили підтримку українських захисників, гуманітарні ініціативи та протидію «русскому миру».

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод під час поїздки до Берліна зустрівся з німецькими політиками та представниками української громади.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-