На сході ЗСУ відбили 11 атак, на Харківщині не дали прорватися диверсантам

На сході ЗСУ відбили 11 атак, на Харківщині не дали прорватися диверсантам

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили 11 ворожих атак.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 30 травня.

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили 11 ворожих атак», - ідеться в повідомленні.

У Генштабі зазначають, що Російська Федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну. Застосовує тактику терору, намагаючись залякати населення України, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Читайте також: Росіяни знову намагаються атакувати позиції ЗСУ на Луганщині - 111 обстрілів за добу

Протягом цієї доби РФ завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, зокрема, по Києву, застосувавши ударні БпЛА Shahed-136/131. 29 із 31 дронів знищили українські захисники. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Загалом протягом доби ворог завдав 44 авіаційних та одного ракетного удару, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Читайте також: Сили оборони обстріляли «вагнерівців», які виходили з Бахмута - 80 загиблих та 119 поранених

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни продовжують зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Цієї доби ворог здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через держкордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області. Також завдав авіаційного удару в районі села Уди. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Янжулівка, Карповичі Чернігівської області; Середина-Буда, Фотовиж, Велика Писарівка Сумської області.

На Куп’янському напрямку агресор протягом доби вів безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби російські війська наступальних дій не проводили. Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Веселого та ракетного - в районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Іванівське, Біла Гора, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку агресор вів наступальні дії у напрямку Сєверного, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Орлівка, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки ворога в районі міста Мар’їнка, а також у напрямку населених пунктів Побєда та Новомихайлівка. В той же час ворог завдав авіаційного удару в межах населеного пункту Мар’їнка, артилерійських обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснив обстріли населених пунктів Зелене Поле, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степове Запорізької області; Садове, Комишани, Кізомис Херсонської області.

Читайте також: На Лимано-Куп’янський напрямок ворог стягнув «різношерсті» війська, від казаків до кадирівців - Череватий

У Генштабі поінформували, що авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, район зосередження живої сили ворога, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, 3 склади пально-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 травня 2023 року ліквідували близько 207 тисяч 440 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 410 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-