Херсонщина сьогодні: що відбувається у місті та регіоні?

Херсонщина сьогодні: що відбувається у місті та регіоні?

Укрінформ
31 травня, 12:30 - брифінг на тему: «Херсонщина сьогодні: що відбувається у місті та регіоні?».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Актуальні питання:

  • Обстріли Херсона та населених пунктів області:які наслідки?
  • Якою є поточна ситуація з критичною інфраструктурою в місті та області?
  • Дії окупаційної влади на тимчасово окупованій території Херсонщини?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinformhttps://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Гуманітарна ситуація на звільненій території Херсонщини більш ніж задовільна - облрада

Гуманітарна ситуація на звільненій території Херсонщини більш ніж задовільна, наразі область готується до звільнення лівобережжя.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Стосовно гуманітарної ситуації – вона більш ніж задовільна, на мою думку, станом на зараз, завдяки гуманітарній підтримці регіону і завдяки організації розподілу цієї гуманітарної допомоги», - каже Соболевський.

За його словами, трапляється, що у деяких громадах місцеві мешканці підходять і кажуть не везти гуманітарку продуктами – люди «затарилися» максимально. Проте, на думку Соболевського, треба продовжувати допомагати тим категоріям населення, які цього потребують, і треба розуміти, що багато людей втратили роботу.

Соболевський підкреслив також, що, крім того, треба готуватися до звільнення лівобережжя, адже там підтримка населення буде необхідна в дуже великих об’ємах. Він зазначив, що на окупованій території ситуація складна – там немає голоду, але є проблема з медикаментами, є проблема з доступом до медпослуг. За його словами, треба розуміти також, що ворог, відступаючи, за собою залишає все пограбованим і зруйнованим. «Тому треба буде швидко це відновити і, в першу чергу, організувати людям доступ до медичних послуг», - зазначив перший заступник голови обласної ради. Він підкреслив, що над цим питанням уже працює профільний департамент ОВА, допомагають нардепи – щоб сформувати потребу, що буде необхідно для лівобережжя Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

У Херсонській облраді закликають родини з дітьми не квапитись із поверненням на деокуповані території

Родинам з дітьми слід зачекати з поверненням на деокуповані території Херсонської області, які досі зазнають обстрілів і де зберігається значна мінна небезпека.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Абсолютна більшість людей, з ким спілкуємося, хто зараз виїхав тимчасово з Херсонщини, всі хочуть повертатися, і це дуже круто насправді, що люди так люблять Херсонщину і вірять в неї. Але безпекова ситуація зараз така, особливо це стосується родин з діточками, що треба ще почекати (з поверненням - ред.). Тому що і обстріли тривають, і мінна загроза все ще дуже, дуже значна», - наголосив він.

За словами Соболевського, аграрний бізнес на Правобережжі функціонує, фермери працюють, хоча і не в тих обсягах, як до широкомасштабного вторгнення, адже велика кількість господарств розграбована росіянами, значні території потребують розмінування. До цих робіт залучено максимальні ресурси, але вони займуть багато часу.

Перший заступник голови облради також зауважив, що бізнес потроху повертається в область, і вважає героїчними зусилля підприємців, які готові поновлювати роботу в складних безпекових умовах.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-