Двох працівників СБУ засудили до восьми років тюрми за вимагання хабаря

Двох працівників СБУ засудили до восьми років тюрми за вимагання хабаря

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі двом співробітникам Служби безпеки України, викритим у вимаганні 50 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила в Телеграмі.

Також суд позбавив фігурантів права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на три роки та дозволив конфіскувати половину належного їм на праві власності майна.

ВАКС визнав засуджених винними за ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Як нагадали в прокуратурі, працівників СБУ викрили у вимаганні 50 тисяч доларів хабаря й отриманні частини цих коштів від представників підприємств приватного сектору за неперешкоджання у здійсненні господарської діяльності підконтрольних їм суб’єктів, нездійснення тиску на їхню діяльність, а також за вплив на прийняття рішення в кримінальному провадженні слідчим одного з управлінь Національної поліції в Києві.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі відповідної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Читайте також: До 11 років ув’язнення засудили одеситку, яка збирала гроші для російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайла Дзюдзя засудили за хабарництво до п'яти років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-