Міністри G7 обговорили додаткову підтримку енергетичного сектору України

Міністри G7 обговорили додаткову підтримку енергетичного сектору України

Укрінформ
«Група Семи» (G7), у якій зараз головує Японія, провела розширену зустріч на рівні глав МЗС з питань екстреної допомоги Україні з метою відновлення її енергетичного сектору та іншої критично важливої інфраструктури.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Японії Хаяші скликали сьогодні зустріч глав зовнішньополітичних відомств G7, України й ключових європейських партнерів, а також багатосторонніх установ, щоби підтвердити нашу колективну підтримку України та її енергетичного сектору, який продовжує зазнавати жорстоких російських атак», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Штати закликали країни в усьому світі активізуватися на підтримку України

За його словами, обговорювалися можливості закупівлі електротрансформаторів та іншого пріоритетного обладнання для української електромережі, а також способи екстреної доставки необхідної допомоги в Україну.

«Група семи» також засудила продовження росією жорстоких ракетних та авіаударів по критичній інфраструктурі України. 

«Держсекретар США й партнери також підкреслили важливість надання додаткових систем ППО, аби допомогти Україні ефективно захищатися від атак»,- зазначив представник американського відомства.

Читайте також: Італія готує черговий пакет допомоги Україні: системи ППО та «інші конфіденційні заходи»

Як повідомлялося, востаннє міністри G7 провели нараду щодо підтримки енергосектору України 29 листопада минулого року, на полях міністерської зустрічі НАТО. Тоді США оголосили про виділення понад $53 мільйонів для екстреної підтримки діяльності української електромережі України. Загалом, впродовж останнього часу США виділили $270 мільйонів з метою підтримки й зміцнення енергетичного сектора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-