Податкова реформа передбачатиме підвищення ставок підакцизних товарів - ОП

Податкова реформа передбачатиме підвищення ставок підакцизних товарів - ОП

Укрінформ
Податкова реформа має на меті привести ставки акцизного податку до середніх європейських рівнів, що передбачає підвищення ставок на тютюнові вироби, алкоголь та пальне.

Про це в Медіацентрі Україна - Укрінформ під час презентації «Чому необхідне проведення податкової реформи: що вона дасть?» розповів заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма.

"Один із компенсаторів, які ми передбачаємо, - це підвищення оподаткування шкідливого споживання. Що таке шкідливе споживання? Це тютюн, алкоголь і викопне паливо. У межах цієї реформи ми будемо приводити акцизні ставки податків до середніх європейських рівнів", - сказав Шурма.

Читайте також: Рада підтримала запровадження електронних акцизних марок на алкоголь та сигарети

При цьому, на його думку, важливим питанням лишається процес адміністрування податків.

"Ми плануємо дві фундаментальні зміни в адмініструванні. Перше - це електронний акциз<...> Друге - ми ще поки це обговорюємо. Але щоб ця система запрацювала, нам потрібно перевести розрахунки за підакцизні товари виключно в безготівковий формат, тобто в оплату картою", - сказав Шурма.

Як повідомляв Укрінформ, нова податкова реформа має сприяти покращенню інвестиційної привабливості країни та спонукати бізнес відмовитись від оптимізації податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-