У Вселенському Патріархаті помолилися за жертв голодоморів в Україні

У Вселенському Патріархаті помолилися за жертв голодоморів в Україні

Фото
Укрінформ
У Вселенському Патріархаті відбулося богослужіння та панахида за жертвами голодоморів в Україні.

Служба у храмі Святого Георгія на Фанарі відбулася з благословення та за участю Вселенського Патріарха Варфоломія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У молитві ми згадуємо сьогодні, як і щороку, трагедію Голодомору - Великого голоду, який у 1932-1933 роках убив від семи до десяти мільйонів українців... Голод – болісна і трагічна ситуація, коли люди позбавлені їжі. Ця реальність стає ще трагічнішою, якщо врахувати, що в Україні у 1930-их роках це було не результатом поганого сільськогосподарського виробництва, наслідком негоди та несприятливого клімату, а навпаки - це був наслідок людських дій зі згубним наміром: викоренити віруюче і побожне населення”, - сказав Вселенський Патріарх.

Він наголосив на тому, що Голодомор є злочином проти людяності.

У Вселенському Патріархаті помолилися за жертв голодоморів в Україні / Фото: Генконсульство України в Стамбулі

“Для викоренення людських бід завжди потрібен наказ пам’яті: «Ніколи знову!» На жаль, ... тепер ми бачимо відродження насильницьких і варварських подій. Диявольські дії минулих років повторюються на наших очах під виглядом ще більш диявольської війни. Нинішня агресія щодо України з боку російської федерації змушує нас знову пережити події минулого, що, як ми сподівалися, ніколи не мали повторитися у світовій історії”, - сказав Вселенський Патріарх.

Читайте також: У Варшаві вшанували пам’ять жертв Голодомору

За його словами, у минулому цілі населені пункти були позбавлені врожаю та потерпали від голоду, а сьогодні селища та міста ризикують залишитися без електроенергії та опалення, таких необхідних з огляду на наближення зими.

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликає світ визнати організований тоталітарним комуністичним режимом сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. На сьогодні це зробили 22 держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-