У Варшаві вшанували пам’ять жертв Голодомору

У Варшаві вшанували пам’ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Українські дипломати спільно з представниками громади та учнями українських шкіл Варшави у роковини Голодомору вшанували пам'ять померлих від штучно створеного радянським режимом голоду.

Урочистості відбулися на Вольському кладовищі біля монумента жертвам Голодомору в Україні 1932-1933, передає кореспондент Укрінформу.

Учасники заходу помолилися за душі загиблих, запалили лампадки і поклали до монумента колоски - як символ тих трагічних подій.

Посол України в Польщі Василь Зварич у виступі зазначив, що сьогодні в усіх країнах світу запалюють свічки пам‘яті. Він наголосив, що сталінський режим скоїв не один злочин проти людяності, але цей був найбільш брутальним, адже людей вбивали голодом, забирали все, навіть найдрібніші зерна.

У Варшаві на Вольському кладовищі біля памятника жервтам Голодомору в Україні 1932-1933 вшанували пам'ять загиблих українців / Фото: Юрій Банахевич. Укрінформ

“Сьогодні той самий ворог знову хоче знищити український народ і Українську державу. Але ворогу не вдасться це зробити, так як не вдалось знищити нас голодом. Яким би зло не було брутальним, добро завжди перемагає. Весь світ сьогодні з Україною”, - підкреслив Зварич.

Читайте також: Українці разом із французами вшанували пам’ять жертв Голодомору в містечку під Страсбургом

Як повідомлялося, щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му День пам'яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-